Wijncursus in Deventer e.o.

De wijncursussen voor de tweede helft van 2024 zijn ingepland! Interesse maar geen plaats meer? Stuur gerust een mail, dan hou ik je op de hoogte!

Bent u wijnliefhebber en wilt u wel eens wat meer weten over wijn? Volg dan een wijncursus!
Wij organiseren diverse wijncursussen per jaar, volgende de officiële SDEN- standaard. Daarbij bieden we de cursussen SDEN-1, SDEN-2 en ook SDEN-3 aan.

U kunt bij ons meedoen aan een cursus ‘Ik weet wat van Wijn’ (SDEN-1) en ‘Ik weet meer van Wijn’ (SDEN-2). En nu dus ook de cursus ‘Ik weet veel van wijn’ (SDEN-3). Meer dan 300 wijnliefhebbers uit o.a. Deventer, Olst, Heeten, Schalkhaar en natuurlijk Diepenveen gingen u al voor. Evenals uit Raalte, Bathmen, Gorssel, Eefde, Twello, Apeldoorn, Holten e.o.

Beginnerscursus ‘Ik weet wat van Wijn’ (SDEN-1 – Wijnvignet)
De populaire cursus ‘Ik weet wat van wijn’ brengt u in drie avonden veel kennis en informatie over wijn: wat is wijn, hoe wordt wijn gemaakt, waar wordt wijn gemaakt, hoe herken je de belangrijkste druivensoorten en hoe proef je wijn. Dat laatste zal veelvuldig worden geoefend, met minimaal 8 wijnen per avond. De cursus is van 19.30 – 22.00 uur.
De kosten voor deze cursus (incl. cursusboekje) die bestaat uit drie avonden bedragen € 135,-
Direct na afloop van de laatste avond kunt u ook examen doen en bij goed resultaat ontvangt u direct uw ‘Wijnvignet’ diploma! De kosten voor het (facultatieve) examen bedragen €15,-

De volgende cursussen SDEN-1 staan in 2024 gepland:
– Start Woensdag 15 mei, 29 mei en 12 juni (VOL)
– Start Woensdag 19 juni, 26 juni en 10 juli (nog 1 plaats vrij)
– Start Woensdag 11 september, 25 september en 9 oktober (nog 1 plaats vrij)
– Start Woensdag 23 oktober, 13 november en 27 november

Mail of bel als je je wilt aanmelden of meer informatie wilt ontvangen.

Vervolgcursus ‘Ik weet meer van Wijn’ (SDEN-2 – Wijnoorkonde)
In deze cursus verdiep je je kennis over wijn in vijf avonden. Je  gaat dieper in op de karakteristieken van de belangrijkste druiven, op de groeiomstandigheden van de druif en op de kunst van het wijn maken. Daarnaast worden de belangrijkste wijngebieden van de wereld behandeld. Natuurlijk proef je in de deze cursus de nodige wijnen: zo’n 8 wijnen per avond. Bij deze cursus komt het uitgebreide cursusboek ‘Ik weer meer van van Wijn’.
De kosten voor deze cursus die bestaat uit 5 cursusavonden bedragen € 245,- (excl. cursusboek à € 35,- )

De geplande data voor de wijncursus SDEN-2 in 2024 zijn:
– Start Woensdag 24 januari 2024, 7 & 28 februari, 13 & 27 maart (VOL)
– Start Woensdag 10 april, 24 april, 8 & 22 mei, 5 juni (nog 1 plaats)
– Start Woensdag 18 september, 2 & 16 oktober, 6 & 20 november.
De cursus start om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur.
Voor meer informatie of aanmelden, bel 06 – 229 33 770 of mail naar info@proefdiepenveen.nl

Gevorderdencursus ‘Ik weet veel van Wijn’ (SDEN-3 – Wijnbrevet)

Met veel plezier verzorgen we in het najaar van 2024 (zie data hieronder) weer de gevorderdencursus ‘Ik weet veel van Wijn’ op SDEN-3 niveau. Je bereidt je hiermee voor op het Wijnbrevet-diploma.
Deze professionele wijncursus trekt zowel professionals in de wijnvakhandel en horeca als wijnliefhebbers die zich verder willen verdiepen in wijn.

In acht avonden gaan we dieper in op wijn waarbij zowel de theorie, als de praktijk uitgebreid aan bod komt. Nooit saai, veel boeiende details, waardevolle informatie en steeds ondersteund door zuivere, typische wijnen van gerenommeerde huizen. Veel wijnen passeren de revue waarbij we zorgvuldig zoeken naar een mooie mix van stijlen. Je proeft minimaal 8 wijnen op een avond.

Na de cursus heb je gedegen kennis over de wijnstreken wereldwijd, welke wijnen er worden geproduceerd, de karaktereigenschappen van een variëteit aan druivenrassen, hoe wijnen worden gemaakt en welke wetten en regels er gelden. Daarnaast kun je wijnen proeven, herkennen en beoordelen.
Aan het einde van de cursus heb je voldoende kennis voor het landelijk erkend examen SDEN3.

Deze cursus zal worden verzorgd door de Registerwijndocent en Vinoloog Jeroen Ter Wal.  Jeroen heeft als sommelier bij diverse tophoreca gewerkt en heeft zijn liefde voor het vak opgedaan bij o.a. Kurhaus en Savelberg. Met Jeroen als docent is een boeiende, leerzame en verrijkende wijncursus gegarandeerd!

De cursus SDEN-3 in 2024 is gepland op de volgende data:
– Donderdag 26 september; 10 en 24 oktober; 7 en 28 november, 12 december, 9 en 16 januari 2025

De kosten voor deze cursus van 8 avonden bedragen € 495 incl. btw en exclusief het boek ‘Ik weet veel van Wijn’ (bij aanvang van de cursus verkrijgbaar voor € 45 )
Voor inschrijven of meer informatie mail naar info@proefdiepenveen.nl Of bel 06 – 229 33 770.