Wijncursus in Deventer e.o.

Update: Op dit moment worden er helaas geen ‘fysieke’ cursussen gegeven.
Het volgen van een online cursus kan wel! Zie hieronder voor details en aanmelding!
De fysieke cursussen gaan weer door als het weer kan en mag. Natuurlijk kunt u zich wel als geïnteresseerde aanmelden. U krijgt dan bericht als het weer kan.

Bent u wijnliefhebber en wilt u wel eens wat meer weten over wijn? Volg dan een wijncursus!
Wij organiseren diverse wijncursussen per jaar, volgende de officiële SDEN- standaard. Daarbij bieden we de cursussen SDEN-1, SDEN-2 en ook SDEN-3 aan.

U kunt bij ons meedoen aan een cursus ‘Ik weet wat van Wijn’ (SDEN-1) en ‘Ik weet meer van Wijn’ (SDEN-2). En nu dus ook de cursus ‘Ik weet veel van wijn’ (SDEN-3). Meer dan 150 wijnliefhebbers uit o.a. Deventer, Olst, Heeten, Schalkhaar en natuurlijk Diepenveen gingen u al voor. Evenals uit Raalte, Bathmen, Gorssel, Eefde, Epse, Twello, e.o.

Beginnerscursus ‘Ik weet wat van Wijn’ (SDEN-1 – Wijnvignet)
De populaire cursus ‘Ik weet wat van wijn’ brengt u in drie avonden veel kennis en informatie over wijn: wat is wijn, hoe wordt wijn gemaakt, waar wordt wijn gemaakt, hoe herken je de belangrijkste druivensoorten en hoe proef je wijn. Dat laatste zal veelvuldig worden geoefend, met minimaal 7 wijnen per avond. De cursus is van 20 – 22.30 uur.
De kosten voor deze cursus (incl. cursusboekje) die bestaat uit drie avonden bedragen €95,-
Direct na afloop van de laatste avond kunt u ook examen doen en bij goed resultaat ontvangt u direct uw ‘Wijnvignet’ diploma!

Je kunt je nu ook opgeven voor de Online cursus ‘Ik weet wat van Wijn’!
De cursusdata zijn 10 & 24 februari en 10 maart, van 20 tot 22.30 uur.
Je haalt vooraf proefflesjes op in in de winkel, de cursus is dan ’s avonds via MS Teams. De kosten zijn €85, inclusief boekje.

De volgende cursussen SDEN-1 staan gepland:
– Start Woensdag 13 januari, 27 januari en 10 februari (vol/uitgesteld!)
– Start April 2021: Data nog te bepalen

Mail of bel als u zich wilt aanmelden of als u meer informatie wilt ontvangen.

Vervolgcursus ‘Ik weet meer van Wijn’ (SDEN-2 – Wijnoorkonde)
In deze cursus verdiep je je kennis over wijn in vijf avonden. Je  gaat dieper in op de karakteristieken van de belangrijkste druiven, op de groeiomstandigheden van de druif en op de kunst van het wijnmaken. Daarnaast worden de belangrijkste wijngebieden van de wereld behandeld. Natuurlijk proef je in de deze cursus de nodige wijnen: zo’n 8 wijnen per avond.
De kosten voor deze cursus die bestaat uit 5 cursusavonden bedragen € 195,- (excl. cursusboek à € 30,-).

De data voor de wijncursus SDEN-2 in 2021  zijn:
– Start Woensdag 17 februari, 3 maart, 17 maart, 31 maart, 14 april (vol/uitgesteld)
De cursus start om 20 uur en duurt tot ongeveer 22.30 uur.
Voor meer informatie of aanmelden, bel 06 – 229 33 770 of mail naar info@proefdiepenveen.nl

Gevorderdencursus ‘Ik weet veel van Wijn’ (SDEN-3 – Wijnbrevet)

Met veel plezier verzorgen we in 2020 ook de gevorderdencursus ‘Ik weet veel van Wijn’ op SDEN-3 niveau. Je bereidt je hiermee voor op het Wijnbrevet-diploma.
Deze professionele wijncursus trekt zowel professionals in de wijnvakhandel en horeca als wijnliefhebbers die zich verder willen verdiepen in wijn.

Acht avonden (plus één wijn-spijsavond / examentraining) lang gaan we dieper in op wijn waarbij zowel de theorie, als de praktijk uitgebreid aan bod komt. Nooit saai, veel boeiende details, waardevolle informatie en steeds ondersteund door zuivere, typische wijnen van gerenommeerde huizen. Veel wijnen passeren de revue waarbij we zorgvuldig zoeken naar een mooie mix van stijlen. Je proeft minimaal 8 wijnen op een avond.

Na de cursus heb je gedegen kennis over de wijnstreken wereldwijd, welke wijnen er worden geproduceerd, de karaktereigenschappen van een variëteit aan druivenrassen, hoe wijnen worden gemaakt en welke wetten en regels er gelden. Daarnaast kun je wijnen proeven, herkennen en beoordelen.
Aan het einde van de cursus heb je voldoende kennis voor het landelijk erkend examen SDEN3.

Deze cursus zal worden verzorgd door de gerenommeerde wijndocent Chris Alblas. Chris is tevens docent aan de Wijnacademie voor de Vinologenopleiding en een veelgevraagd jurylid voor wijnconcoursen over de hele wereld. Met Chris Alblas als docent is een boeiende , leerzame en verrijkende wijncursus gegarandeerd!

De cursusdata in 2020/21 zijn:
Woensdagen 16 & 30 september, 28 oktober, 11 & 25 november, 9 december, 6 & 20 januari en 3 februari (wijn-spijs & proefexamen).  (cursus volgeboekt!)
De kosten voor deze cursus bedragen €475 incl. btw en exclusief het boek ‘Ik weet veel van Wijn’ (bij aanvang van de cursus verkrijgbaar voor €35)
Voor inschrijven of meer informatie mail naar info@proefdiepenveen.nl Of bel 06 – 229 33 770.